زئوتکنیک

زئوتکنیک

مطالب علمی، آموزشی و تحلیلی درباره دامپروری و علوم جانوری
زئوتکنیک

زئوتکنیک

مطالب علمی، آموزشی و تحلیلی درباره دامپروری و علوم جانوری

معادلات پیش بینی مصرف تایید شده توسط تلیسه ها



معادله پیش‌بینی مصرف حیوانات در حال رشد، پیشنهاد شده توسط INRAE، در معرض آزمایش قرار گرفت. دو آزمایش در زمین آزمایشی INRAE ​​Le Pin (Orne) در پاییز 2019 و 2020 بر روی 89 تلیسه از نژادهای هلشتاین و نورماند با میانگین سنی 17 ماه انجام شد. اندازه‌گیری‌های فردی مقادیر ماده خشک مصرفی داوطلبانه انجام شد. آزمایش اول با سیلوی چمن با کیفیت بالا، دومی با یونجه با ارزش خوراک کم انجام شد. تلیسه ها به طور آزاد (10٪ امتناع) تنها با علوفه آزمایشی تغذیه شدند. مصرف روزانه فردی با تفاوت بین مقدار توزیع شده و مقدار مصرف نشده در 24 ساعت محاسبه شد. هر تلیسه هفته‌ای یک بار توزین شد و علوفه‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و میزان قابلیت هضم و هضم برای هر یک از آن‌ها اندازه‌گیری شد. مقادیر ماده خشک به طور داوطلبانه توسط تلیسه ها و ارزش غذایی هر علوفه تأیید اعتبار معادله پیش بینی برای بلع تلیسه های شیری جایگزین پیشنهاد شده توسط INRAE ​​را ممکن ساخت.
  اما تقریب وزن تلیسه و مقادیر علوفه که منجر به خطا می شود

جیره بندی تلیسه ها بر اساس آگاهی از دو پارامتر مهم است:

     وزن حیوانات: تعیین ظرفیت بلع تلیسه ها را ممکن می سازد
     ارزش غذایی علوفه: شناخت اندازه علوفه و میزان انرژی و پروتئین آن را ممکن می سازد.

دانستن وزن زنده تلیسه ها و ارزش علوفه ارائه شده این امکان را فراهم می کند که جیره ای مطابق با خوراک مصرفی آنها و متناسب با رشد هدف محاسبه شود. شناخت یکی بدون دیگری نمی ماند! این معیارها هنوز اغلب برای پرورش دهندگان ناشناخته است. این کمبود دانش می تواند منجر به رشد ناکافی یا هدر رفتن کنسانتره شود.

در راستای ایجاد رصدخانه ناهنجاری های ژنتیکی در نشخوارکنندگان کوچک در فرانسه


هر سال، بخش های نشخوارکنندگان کوچک ظهور ناهنجاری ها یا نقص های ژنتیکی جدید در جمعیت ها را گزارش می دهند. با توجه به تأثیرات اقتصادی، اجتماعی یا حتی ژنتیکی که می توانند داشته باشند، مدیران حرفه ای بخش های گوسفند شیری، گوسفند گوشتی و بزهای شیری نیاز و تمایل خود را برای ایجاد رصدخانه ای از ناهنجاری های ژنتیکی در نشخوارکنندگان کوچک تأیید کرده اند. این رصدخانه امکان تشخیص زودهنگام ناهنجاری ها، شناسایی آنها و در صورت لزوم مدیریت آنها در برنامه های انتخاب را ممکن می سازد.

پروژه CASDAR PRESAGE (آماده سازی برای ایجاد رصدخانه ناهنجاری های ژنتیکی در نشخوارکنندگان کوچک) به عنوان بخشی از فراخوان مناقصه وزارت زراعت و غذا انتخاب شد. اهداف این پروژه (که برای سال 2021-2024 اجرا خواهد شد) به شرح زیر است:

     ارزیابی شرایط لازم برای ایجاد رصدخانه ناهنجاری های ژنتیکی (تدوین منشور عملیاتی)،
     توسعه ابزارها و روش‌های لازم برای هر مرحله از پایش و مدیریت ناهنجاری‌های ژنتیکی.

مطالعه رویه های ایجاد رصدخانه و تدوین منشور عملیاتی

فهرستی از عملکرد ONAB (رصدخانه ملی ناهنجاری های گاو) انجام خواهد شد. مدیریت ناهنجاری اپیدرمولیز بولوزا توسط OS Mouton Vendéen به عنوان یک مطالعه موردی در نظر گرفته خواهد شد. این امر امکان شناسایی نقاط قوت و همچنین دشواری های پیش رو و اهرم های عمل را فراهم می کند. بر اساس این اطلاعات، گفتگوهایی با شرکای مختلف درگیر و همچنین نمایندگان سازمان های بهداشتی (GDS فرانسه و SNGTV) برای رسیدگی به مسائل مربوط به ساختار، اداره، تامین مالی و بهره برداری از رصدخانه انجام خواهد شد. این بازتاب ها امکان قرار دادن متخصصان را در قلب سیستم آینده فراهم می کند.
تسهیل ثبت ناهنجاری ها

یک برنامه تلفن همراه ایجاد خواهد شد و امکان اعلام هرگونه ناهنجاری مشاهده شده در مزرعه (سقط جنین، ناهنجاری یا مرگ و میر)، چه توسط پرورش دهنده، تکنسین یا دامپزشک را ممکن می سازد. این نرم افزار بر روی یک پانل از پرورش دهندگان در انتخاب آزمایش می شود و امکان نظارت بر فراوانی ناهنجاری های شناخته شده و تشخیص ظهور ناهنجاری های جدید را فراهم می کند.

در عین حال، پروتکل دیگری برای کسانی که مسئول برنامه های انتخاب برای نظارت و مدیریت نقایص ژنتیکی قابل توجه هستند، وضع خواهد شد. این عیوب مربوط به ناهنجاری های جزئی، گاهی اوقات نقص های استاندارد ساده است، که فراوانی آنها در سطح برنامه های انتخاب مشکل ساز می شود. پیامد آن حذف تعداد زیادی از نامزدهای برتر  و محدودیت پیشرفت ژنتیکی است. این پروتکل روی موارد آزمایشی آزمایش خواهد شد: کورناژ در Noire du Velay و کورناژ در ارتباط با کریپتورکیدیسم در Manech Tête Rousse.

 ارزش گذاری ابزارهای ژنومی برای شناسایی، تجزیه و تحلیل و ارائه یک پروتکل اعتبار سنجی برای ناهنجاری های ژنتیکی
 

هدف تعیین منشاء ژنتیکی ناهنجاری ها و سپس کشف جهش های علت با بهره گیری از تکنیک های نوآورانه ژنومیک (توالی یابی کامل) و سیتوژنتیک (کاریوتیپ ها و بازآرایی های کروموزومی) است. پس از شناسایی جهش، فراوانی ناهنجاری در جمعیت مشخص خواهد شد و وضعیت  ژنتیکی برای ارائه عناصر ضروری برای مدیریت آن تجزیه و تحلیل خواهد شد.

 توسعه ابزارهای پشتیبانی تصمیم و توصیه های فنی برای کمک به طرح ها در مدیریت ناهنجاری ها

این کار در چندین سطح انجام خواهد شد:

     ابزارهای انتخاب برای بهینه سازی همزمان تنوع ژنتیکی، پیشرفت ژنتیکی و فراوانی جهش تطبیق داده می شوند.
     سازمان ها و شرکت های اصلاح نژاد با پیشنهاد مدیریتی بر اساس وضعیت ژنتیکی ناهنجاری، بیان آن، شیوع آن در جمعیت و ... همراه خواهند بود.
     توصیه هایی برای پرورش دهندگانی که از نژادهای مربوطه استفاده می کنند توزیع خواهد شد.


 

ادامه مطلب ...