نانووزیکولهای اگزوزوم مشتق شده از گوشت خوک پخته شده، واسطه اختلال متابولیک هستند - میکرو RNA میتواند مقصر باشد
J نانوبیوتکنولوژی
. 9 مارس 2023؛ 21 (1): 83.
doi: 10.1186/s12951-023-01837-y.
نانووزیکول های اگزوزومی مشتق شده از گوشت خوک پخته شده باعث اختلال متابولیک می شوند - microRNA می تواند مقصر باشد.
Linyuan Shen # 1 2 , Jianfeng Ma # 1 2 , Yiting Yang 1 2 , Tianci Liao 1 2 , Jinyong Wang 3 , Lei Chen 1 2 , Shunhua Zhang 1 2 , Ye Zhao 1 2 , Lili Niu 1 Haoxia 2, , Xuewei Li 1 2 , Mailin Gan # 4 5 , Li Zhu 4 5
وابستگی ها
PMID: 36894941 PMCID: PMC9999493 DOI: 10.1186/s12951-023-01837-y
چکیده
در این مطالعه اگزوزوم ها از گوشت پخته شده با سانتریفیوژ با سرعت بسیار بالا استخراج شد. تقریباً 80٪ از وزیکولهای اگزوزومی در محدوده 20 تا 200 نانومتر بودند. علاوه بر این، نشانگرهای زیستی سطحی اگزوزومهای جدا شده با استفاده از فلوسیتومتری ارزیابی شدند. مطالعات بیشتر نشان داد که پروفایلهای microRNA اگزوزومی در بین عضله، چربی و کبد پخته شده خوک متفاوت است. اگزوزومهای مشتق شده از خوک پخته شده به مدت 80 روز به صورت مزمن به موشهای ICR با نوشیدن داده شدند. سطح پلاسمایی موشها از miR-1، miR-133a-3p، miR-206 و miR-99a پس از نوشیدن آب غنی شده با اگزوزوم به درجات مختلفی افزایش یافت. علاوه بر این، نتایج GTT و ITT متابولیسم غیرطبیعی گلوکز و مقاومت به انسولین را در موشها تأیید کرد. علاوه بر این، قطرات چربی در کبد موشها به طور قابل توجهی افزایش یافت. تجزیه و تحلیل ترانسکریپتوم انجام شده با نمونههای کبد موشها، 446 ژن با بیان متفاوت (DEG) را شناسایی کرد. تجزیه و تحلیل غنیسازی عملکردی نشان داد که DEGها در مسیرهای متابولیکی غنی شدهاند. به طور کلی، نتایج نشان میدهد که میکرو RNA های مشتق شده از گوشت خوک پخته شده ممکن است به عنوان یک تنظیم کننده حیاتی اختلال متابولیک در موشها عمل کنند.
کلمات کلیدی: اگزوزوم؛ گوشت؛ گوشت خوک؛ ترانسکریپتوم؛ میکرو RNA.
In this study, exosomes from cooked meat were extracted by ultra-high-speed centrifugation. Approximately 80% of exosome vesicles were within 20-200 nm. In addition, the surface biomarkers of isolated exosomes were evaluated using flow cytometry. Further studies showed the exosomal microRNA profiles were different among cooked porcine muscle, fat and liver. Cooked pork-derived exosomes were chronically administered to ICR mice by drinking for 80 days. The mice plasma levels of miR-1, miR-133a-3p, miR-206 and miR-99a were increased to varying degrees after drinking exosome enriched water. Furthermore, GTT and ITT results confirmed an abnormal glucose metabolism and insulin resistance in mice. Moreover, the lipid droplets were significantly increased in the mice liver. A transcriptome analysis performed with mice liver samples identified 446 differentially expressed genes (DEGs). Functional enrichment analysis found that DEGs were enriched in metabolic pathways. Overall, the results suggest that microRNAs derived form cooked pork may function as a critical regulator of metabolic disorder in mice.
Keywords: Exosome; Meat; Pork; Transcriptome; microRNA.