نانووزیکولهای اگزوزوم مشتق شده از گوشت خوک پخته شده، واسطه اختلال متابولیک هستند - میکرو RNA میتواند مقصر باشد
J نانوبیوتکنولوژی
. 9 مارس 2023؛ 21 (1): 83.
doi: 10.1186/s12951-023-01837-y.
نانووزیکول های اگزوزومی مشتق شده از گوشت خوک پخته شده باعث اختلال متابولیک می شوند - microRNA می تواند مقصر باشد.
Linyuan Shen # 1 2 , Jianfeng Ma # 1 2 , Yiting Yang 1 2 , Tianci Liao 1 2 , Jinyong Wang 3 , Lei Chen 1 2 , Shunhua Zhang 1 2 , Ye Zhao 1 2 , Lili Niu 1 Haoxia 2, , Xuewei Li 1 2 , Mailin Gan # 4 5 , Li Zhu 4 5
وابستگی ها
PMID: 36894941 PMCID: PMC9999493 DOI: 10.1186/s12951-023-01837-y
چکیده
در این مطالعه اگزوزوم ها از گوشت پخته شده با سانتریفیوژ با سرعت بسیار بالا استخراج شد. تقریباً 80٪ از وزیکولهای اگزوزومی در محدوده 20 تا 200 نانومتر بودند. علاوه بر این، نشانگرهای زیستی سطحی اگزوزومهای جدا شده با استفاده از فلوسیتومتری ارزیابی شدند. مطالعات بیشتر نشان داد که پروفایلهای microRNA اگزوزومی در بین عضله، چربی و کبد پخته شده خوک متفاوت است. اگزوزومهای مشتق شده از خوک پخته شده به مدت 80 روز به صورت مزمن به موشهای ICR با نوشیدن داده شدند. سطح پلاسمایی موشها از miR-1، miR-133a-3p، miR-206 و miR-99a پس از نوشیدن آب غنی شده با اگزوزوم به درجات مختلفی افزایش یافت. علاوه بر این، نتایج GTT و ITT متابولیسم غیرطبیعی گلوکز و مقاومت به انسولین را در موشها تأیید کرد. علاوه بر این، قطرات چربی در کبد موشها به طور قابل توجهی افزایش یافت. تجزیه و تحلیل ترانسکریپتوم انجام شده با نمونههای کبد موشها، 446 ژن با بیان متفاوت (DEG) را شناسایی کرد. تجزیه و تحلیل غنیسازی عملکردی نشان داد که DEGها در مسیرهای متابولیکی غنی شدهاند. به طور کلی، نتایج نشان میدهد که میکرو RNA های مشتق شده از گوشت خوک پخته شده ممکن است به عنوان یک تنظیم کننده حیاتی اختلال متابولیک در موشها عمل کنند.
کلمات کلیدی: اگزوزوم؛ گوشت؛ گوشت خوک؛ ترانسکریپتوم؛ میکرو RNA.
ادامه مطلب ...